اخبار حقوقی روز | اخبار قضایی | مطالب حقوقی مفید

اخبار روز حقوقی و قضایی - مطالب حقوقی کوتاه و مفید - سایت حقوقی کاربردی

اخبار حقوقی روز | اخبار قضایی | مطالب حقوقی مفید

اخبار روز حقوقی و قضایی - مطالب حقوقی کوتاه و مفید - سایت حقوقی کاربردی

در این وبلاگ اخبار حقوقی روز و همچنین مطالب حقوقی مفید به اشتراک گذاشته می شود.

یاست محترم شعبه.....دادگاه حقوقی ...‌
سلام علیکم با احترام و در جایگاه وکیل خواهان  و در پاسخ به مدافعات وکیل خوانده خاطر عالی را به موارد ذیل در شایستگی خواسته موکل مستحضر میدارم  :
 در تعریف مقتضای ذات عقد می توان گفت  :
 آن موضوع اصلی که جوهره عقد است و عقد به خاطر آن واقع می شود به طوری که اگر آن هدف نمی بود ، عقد منعقد نمی شد و طرفین انگیزه ای نداشتند مقتضای ذات عقد است .
بنابراین چنانچه مقصود اصلی حاصل نشود به منزله  آنست که عقد از قصد تخلف نموده است زیرا اشتراط خلاف در این مورد به منزله فساد رکن اصلی عقد است مانند آن که فردی چیزی رابفروشد به شرط این که خریدار ، مالک آن نشود در این صورت تعارض بین دو التزام یعنی التزام عقدی و التزام شرطی پدید می آید چون مفاد عقد تملیک است و مفاد شرط نفی تملیک است . 
با حفظ این مقدمه و در پاسخ به مدافعات وکیل خوانده معتقدم ، شرط عدم دخول در نکاح دائم قطعاً خلاف مقتضیات ذات عقد نکاح است زیرا :
بی شک هر امر سائغی را می توان در عقد نکاح شرط نمود اما شرط عدم دخول خلاف مقتضیات ذات عقد نکاح عقد است .
 آنچه از استنباط وکیل محترم خوانده قابل استدراج است اینکه ،‌شرط مدکور ، فقط در نکاح منقطع تقریبی پذیرفته شده و یا بعبارت دیگر مخالفت جدی با آن نشده است .
 چرا که هدف اصلی در نکاح منقطع دخول نیست حتی برخی صحت شرط عدم دخول را در نکاح دائم نیز جاری می دانند با این استدلال که حقیقت نکاح ، مالکیت حلیت بضع است نه فعلیت ترتب استمتاع ،
 اما بسیاری از فقها چنین شرطی را خلاف مقتضای ذات عقد نکاح دانسته اند چه استمتاع در نکاح از مقتضیات عقد است که شرع آن را جعل نموده است حتی اگر عرف به چنین امری حکم نکند . 
آن چه می توان بیان نمود این است که چنین شرطی ماهیت عقد نکاح را تغییر می دهد چرا که فلسفه و هدف اصلی از عقد نکاح بر آورده شدن نیازهای جنسی می باشد تا آنجا که فقها، تاخیر بیش از چهار ماه در نزدیکی با همسر را حرام می دانند. حتی در ازدواج موقت ، چه ازدواج موقت برای حالتی است که شخص نیاز شدید به امور جنسی دارد و توان او از ازدواج دائم کوتاه است و آن چه گاهی در بین افراد بنا به وضعیت خاص ایشان ، در ازدواج موقت شرط می شود باعنوان عدم دخول خلاف مقتضای عقد نکاح بوده و ماهیت این عقد را مبدل میسازد.
افزون بر آن و ملحق به این مورد ، نکاح صغیره به قصد محرمیت آن هم با شرط ضمنی، عدم استمتاع است که این مورد را می توان از مصادیق بارز شرط تغییر دهنده ماهیت عقد نکاح نامید چه همانگونه که فوقاً بیان نمودیم ، جوهره عقد نکاح برای استمتاع جنسی است و در نکاح با صغیره که مورد تاکید وکیل محترم خوانده در لایحه دفاعیه قرار گرفته ، به هیچ وجه چنین قصد و هدفی وجود ندارد بنابراین هرگز در عالم واقع چنین عقدی متولد نمی شود. 
در نتیجه در عقد نکاح دایم شرط عدم اتحاد جنسی ، خلاف مقتضیات ذات عقد نکاح است.

بنائا به مراتب و معنونه در فوق:
 ضمن رد مدافعات وکیل محترم خوانده ؛
رسیدگی و تصمیم شایسته مزید امتنان است. 
با تشکر و تجدید احترام 

  • Murteza rahmani

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی