اخبار حقوقی روز | اخبار قضایی | مطالب حقوقی مفید

اخبار روز حقوقی و قضایی - مطالب حقوقی کوتاه و مفید - سایت حقوقی کاربردی

اخبار حقوقی روز | اخبار قضایی | مطالب حقوقی مفید

اخبار روز حقوقی و قضایی - مطالب حقوقی کوتاه و مفید - سایت حقوقی کاربردی

در این وبلاگ اخبار حقوقی روز و همچنین مطالب حقوقی مفید به اشتراک گذاشته می شود.

وکیل خوب کیست | ویژگی ها و خصوصیات یک وکیل خوب

يكشنبه, ۱۵ تیر ۱۳۹۹، ۰۹:۰۳ ق.ظ

 

قانون مجازات یا قانون مدنی دارای هزاران نکته است که شما به راحتی از آن ها سر در نمی آورید و اگر در مقابل قاضی بایستید شاید حرف زیادی برا گفتن و تبرعه خود نداشته باشید اما یک مشاور حقوقی با در نظر گرفتن همه ظوابط و تبصره های قانون به راحتی از شما دفاع می کند.  مسائل حقوقی نیز همانند پزشکی پیچیده هستند و اگر بدون استفاده از یک وکیل خوب در دادگاه حاضر شوید علاوه بر اینکه مشکل حل نخواهد شد خسارات جبران ناپذیری نیز به بار می آورد.

امروزه همه به نوعی با مسائل و مشکلات حقوقی مواجه هستیم.

همیشه یک انتخاب خوب از روی علم و آگاهی و شناخت سرچشمه میگیرد اما انتخاب یک وکیل خوب از چه طریقی امکان پذیر است؟

ویژگی های یک وکیل خوب

  1. یک وکیل خوب باید به روز باشد یعنی با توجه به تغیراتی که در قوانین و مقررات اتفاق می افتد بهتر است خود را با قانون به روز نگه دارد و به تجربه های چند سال قبل خود اکتفا نکند.
  2. یه وکیل خوب باید امین و امانت دار موکل خود باشد و اطلاعات موکلش را حتی بعد از اتمام پرونده افشا نکند.
  3. یک وکیل خوب بلوف و افراطه گویی بالا تر از قانون نمی زند و هرگز هیچ موکلی را الکی به نتیجه دادگاه امیدوار نمی کند بلکه با توضیحات کامل مسیر قانونی را برای رسیدگی به پرونده بیان و سعی برای فریب جهت حق الوکاله نمی کند.
  4. به موکل خود بهترین و کم هزینه ترین و سریع ترین راه حل را پیشنهاد می کند و همچنین قبل از مراجع قضایی ابتدا باید سعی کند موضوع پیش آمده را با مذاکرات و لاوی گری به نتیجه برساند.
  5. یک وکیل خوب علاوه بر علم و دانش خود از تجربیات دیگران نیز برای حل موضوع کمک می گیرد و برای کشف حقیقت مربوط به موضوع تمامی همکاری های لازم را با قاضی انجام می دهد و از آن سوء استفاده نمی کند.
  6. یک وکیل خوب همه جوانب را در نظر می گیرد و با موکل و قاضی محترمانه برخورد می کند.
  7. تجربه و تخصص خوب مربوط به وکلایی می باشند که در چند زمینه دعاوی مشغول به وکالت هستند.
  8. با توجه به محدودیت زمان دفاع، یک وکیل باید فن بیان قوی داشته باشد که چند جمله دفاع خود را بیان کند.
  9. یک وکیل خوب قبل از حضور در دادگاه با مطالعه پرونده و گفت وگو با متهم پرونده اتهامات مربوطه را بررسی می کند.
  10. وکیل باید متهم را از انتخاب های بیراهه باز دارد نه آن که به طمع حق وکاله موکل را وارد کارهای غیر ضروری کند به عبارتی دیگر صادق و راستگو باشد.
  11. به تعهدات خود در مقابل موکل خود متعهد باشد.

انواع وکیل با حیطه های تخصصی متفاوت

ممکن است بارها عبارت هایی مثل وکیل اداری، وکیل کاری، وکیل دادگستری، وکیل پایه یک، وکیل پایه دو قضایی، وکیل معاضدتی و وکیل تسخیری شنیده باشید در اینجا برای آشنایی با نوع وکلا  و تخصص های مربوطه می پردازیم.

وکیل قضایی

وکیلی که پروانه وکالت داشته و به همین علت حق وکالت اشخاص را در دادگاه ها و سایر مراجع قضایی دارد. شخصی که در رشته حقوق تحصیل دارد برای اینکه بتواند وکیل قضایی شود باید در آزمون وکالت قبول شده و پروانه وکالت دادگستری را دریافت کند.

وکیل اداری

 وکیل اداری به موجب یک قرار داد با شخصی، کارهای اداری وی را انجام می دهد و نکته مهم این است که برای اینکه کسی بتواند وکیل اداری شخصی شود نیاز به داشتن سواد و یا حرفه خاصی ندارد و به عبارتی هر کسی می تواند وکیل اداری افرادی را عهده دار باشد.

وکیل معاضدتی

طبق قانون در دادگاه طرفین برای خود حق انتخاب وکیل دارند و اگر توانایی انتخاب وکیل نداشته باشند باید امکانات وکیل فراهم گردد. عدالت قضایی ایجاب می کند که افراد کم درآمد در برخورداری از وکیل دچار مشکل نشوند و به همین منظور می توانند در مقابل ادعاهای طرف تقاضای وکیل معاضدتی نمایند.

وکیل تسخیری

در دعاوی کیفری شاکی و متهم حق دارند که از وکیل استفاده کنند ولی اگر متهم توانایی مالی برای انتخاب وکیل نداشته باشد می تواند از دادگاه درخواست وکیل کند.

وکیل پایه یک و وکیل پایه دو

هر دو این اجازه را دارند که بدون هیچ محدودیتی در تمامی محاکم حقوقی فعالیت کنند اما وکیل پایه یک بدون هیچ محدودیتی در تمامی محاکم حقوقی یا کیفری کل کشور فعالیت می کند اما وکیل پایه دو فقط حق شرکت در این محاکمه ها را دارد.

در انتخاب وکیل خوب و متخصص به زن یا مرد و یا پیر و جوان بودن آن نگاه نکنید و پیری و سالخوردگی را نشان از تجربه و جوانی را نشان از بی تجربگی و خامی ندانید.

منابع: 

ویکی پدیا

وکیل سرقفلی

چطور

  • Murteza rahmani

نظرات  (۱)

  • بهترین تولید کننده پله گرد
  • خیلی عالی و کاربردی بود ممنون از مطلب خوبی که گذاشتید.

    خوشحال میشی به سایت ما هم سز بزنید

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی