اخبار حقوقی روز | اخبار قضایی | مطالب حقوقی مفید

اخبار روز حقوقی و قضایی - مطالب حقوقی کوتاه و مفید - سایت حقوقی کاربردی

اخبار حقوقی روز | اخبار قضایی | مطالب حقوقی مفید

اخبار روز حقوقی و قضایی - مطالب حقوقی کوتاه و مفید - سایت حقوقی کاربردی

در این وبلاگ اخبار حقوقی روز و همچنین مطالب حقوقی مفید به اشتراک گذاشته می شود.

دیه گوش و شنوایی در قانون مجازات اسلامی

چهارشنبه, ۸ مرداد ۱۳۹۹، ۱۱:۲۹ ق.ظ

دیه گوش و شنوایی در قانون مجازات اسلامی

در این نوشتار قصد داریم شما را با دیه انواع آسیب های وارد بر گوش و همچنین شنوایی آشنا سازیم. از جمله آسیب های رایجی که به گوش وارد می شود عبارت اند از پارگی پرده گوش، از بین رفتن لاله یک گوش یا هر دو گوش، فلج کردن لاله گوش و… برخی از آسیب ها ممکن است منجر به از بین رفتن شنوایی نیز بشوند که دیه آن نیز در این مقاله بررسی می شود.

دیه از بین رفتن لاله گوش

به موجب ماده (۶۰۰ قانون مجازات اسلامی) از بین بردن هر دو لاله گوش، دیه کامل که به موجب نرخ دیه سال ۹۹ (۳۳۰ میلیون تومان) می باشد و از بین بردن هرکدام از آنها نصف دیه کامل یعنی معادل ۱۶۵ میلیون تومان دیه دارد، از بین بردن نرمه هر گوش، موجب یک ششم دیه کامل یعنی معادل ۵۵ میلیون تومان می باشد.

دیه پاره کردن لاله گوش

پاره کردن لاله یک گوش، موجب یک ششم دیه کامل و پاره کردن نرمه یک گوش، موجب یک نهم دیه کامل می باشد و در هر دو حالت در صورت بهبودی کامل، ارش (دیه ای که میزان آن در قانون تعیین نشده بلکه بنا به نظر قاضی و پس از جلب نظر کارشناس تعیین می شود) ثابت است. ( ماده ۶۰۱ قانون مجازات اسلامی)

دیه فلج کردن لاله گوش

فلج کردن لاله هر گوش، دو سوم دیه آن و بریدن لاله گوش فلج شده، یک سوم دیه آن را خواهد داشت (ماده ۶۰۲ قانون مجازات).

نکته) چنانچه لاله گوش به گونه ای قطع شود که استخوان زیر آن ظاهر گردد علاوه بر دیه لاله گوش، دیه موضحه ( جنایتی که پوست نازک روی استخوان را کنار زده و استخوان را آشکار سازد) نیز باید پرداخت شود .

نکتهباید توجه نمود گوش شنوا و ناشنوا یا معیوبی که لاله آن سالم و دارای حس و حیات کامل باشد در موارد گفته شده یکسان هستند.دیه گوش و شنوایی در قانون مجازات اسلامی

دیه پاره کردن پرده گوش در قانون

برای پاره کردن پرده گوش در قانون دیه مشخصی تعیین نشده لذا موجب ارش است و بسته به نظر قاضی و کارشناس تعیین می شود. چنانچه در اثر پارگی پرده گوش، حس شنوایی نیز از بین برود یا کاهش پیدا کند، دیه آن نیز جداگانه باید پرداخت شود. (ماده ۶۰۵ قانون مجازات اسلامی)

در صورتی که آسیب رساندن به گوش به حس شنوایی نیز سرایت کند یا موجب سرایت به استخوان و شکستگی گوش شود هر کدام دیه جداگانه  دارد. ( ماده ۶۰۶ قانون مجازات اسلامی)

دیه شنوایی در سال ۹۹ چه میزان است؟

به موجب ماده (۶۸۲ قانون مجازات اسلامی) از بین بردن شنوایی هر دو گوش دیه کامل یعنی معادل ۳۳۰ میلیون تومان و از بین بردن شنوایی یک گوش نصف دیه کامل یعنی معادل ۱۶۵ میلیون تومان دارد؛ اگرچه شنوایی دو گوش به یک اندازه نباشد.

باید توجه نمود از بین بردن شنوایی گوش شنوای کسی که یکی از گوش های او نمیشنود، موجب نصف دیه کامل می باشد.

دیه کاهش شنوایی

  • بنابر ماده (۶۸۴ قانون مجازات اسلامی) کاهش شنوایی در صورتی که مقدار آن قابل تشخیص باشد به همان میزانی که کاهش یافته دیه دارد.
  • ممکن است با قطع یا از بین بردن گوش و یا هر جنایت دیگری شنوایی نیز از بین برود یا کاهش یابد در این حالت هر کدام از آسیب ها، دیه یا ارش جداگانه دارد.
  • اگر در اثر آسیبی در مجرای شنوایی، نقص دائمی ایجاد شود به طوریکه به طور کامل مانع شنیدن گردد، دیه شنوایی تعلق می گیرد و در صورتی که نقص موقتی باشد ارش ثابت می شود.
  • دیه شنوایی کودکماده ۶۸۷ حالتی را بیان کرده است که به موجب آن، کودکی که زمان سخن گفتن او فرا نرسیده است در اثر کر شدن نتواند سخن بگوید و یا کودکی که تازه موقع سخن گفتن او فرا رسیده است در اثر کر شدن نتواند کلمات دیگر را یاد گیرد و بر زبان آورد، در این حالت علاوه بر دیه شنوایی، دیه یا ارش از بین رفتن یا نقص گفتار نیز، بر حسب مورد ثابت می شود.

دیه از بین رفتن حس شنوایی و گویایی با همبه موجب ماده (۶۸۸ قانون مجازات اسلامی) هرگاه در اثر آسیبی حس شنوایی و گویایی، هر دو از بین برود، هر کدام یک دیه کامل دارد.دیه گوش و شنوایی در قانون مجازات اسلامی

بخش اول دیه لاله گوش و دیه شنوایی

ماده 600 دیه لاله گوش

از بین بردن دو لاله گوش، دیه کامل و از بین بردن هریک از آنها نصف دیه کامل دارد.

‌تبصره- از بین بردن نرمه هر گوش، موجب یک‌ششم دیه کامل است.

ماده 601 دیه لاله گوش

پاره کردن لاله یک گوش، موجب یک ششم دیه کامل و پاره کردن نرمه یک گوش، موجب یک‌نهم دیه کامل است و در هر دو مورد در صورت بهبودی کامل، ارش ثابت است.

ماده 602 دیه لاله گوش

فلج کردن لاله هر گوش، دوسوم دیه آن و بریدن لاله گوش فلج شده، یک سوم دیه آن را دارد.

ماده 603 دیه لاله گوش

هرگاه لاله گوش به نحوی قطع شود که استخوان زیر آن ظاهر گردد علاوه بر دیه لاله گوش، دیه موضحه نیز باید پرداخت شود.

ماده 604 دیه لاله گوش

گوش شنوا و ناشنوا یا معیوبی که لاله آن سالم و دارای حس و حیات کامل باشد در احکام یکسان هستند.

ماده 605 دیه لاله گوش

پاره کردن پرده گوش، موجب ارش است و اگر در اثر آن حس شنوایی نیز از بین برود یا نقصان پیدا کند، دیه آن نیز باید پرداخت شود.

ماده 606 دیه لاله گوش

هرگاه آسیب رساندن به گوش به حس شنوایی سرایت کند یا موجب سرایت به استخوان و شکستگی آن شود هر کدام دیه جداگانه‌ای دارد.دیه گوش و شنوایی در قانون مجازات اسلامی

بخش دوم دیه لاله گوش و دیه شنوایی

ماده 682 دیه شنوایی

از بین بردن شنوایی هر دو گوش دیه کامل دارد.

از بین بردن شنوایی یک گوش نصف دیه کامل دارد هرچند شنوایی دو گوش به یک اندازه نباشد.

ماده 683 دیه شنوایی

از بین بردن شنوایی گوش شنوای شخصی که یکی از گوش‌های او نمی‌شنود، موجب نصف دیه کامل است.

ماده 684 دیه شنوایی

کاهش شنوایی درصورتی که مقدار آن قابل تشخیص باشد به همان نسبت دیه دارد.

ماده 685 دیه شنوایی

اگر با از بین بردن گوش یا هر حادثه‌ی دیگری شنوایی از بین برود یا نقصان یابد هریک از جنایت‌ها، دیه یا ارش جداگانه دارد.

ماده 686 دیه شنوایی

هرگاه در اثر حادثه‌ای در مجرای شنوایی، نقص دائمی ایجاد شود به نحوی که به طور کامل مانع شنیدن گردد، دیه شنوایی ثابت است و درصورتی که نقص موقتی باشد ارش تعیین می‌شود.

ماده 687 دیه شنوایی

هرگاه کودکی که زمان سخن گفتن او فرا نرسیده است در اثر کر شدن نتواند سخن بگوید و یا کودکی که تازه زمان سخن گفتن او فرا رسیده است در اثر کر شدن نتواند کلمات دیگر را یاد گیرد و بر زبان آورد، علاوه بر دیه شنوایی، دیه یا ارش زوال یا نقص گفتار نیز، حسب مورد ثابت می‌شود.

ماده 688 دیه شنوایی

هرگاه در اثر حادثه‌ای حس شنوایی و گویایی، هر دو از بین برود، هرکدام یک دیه کامل دارد.

منبع: وکیل تاپ   vakiltop.com

 

  • Murteza rahmani

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی