اخبار حقوقی روز | اخبار قضایی | مطالب حقوقی مفید

اخبار روز حقوقی و قضایی - مطالب حقوقی کوتاه و مفید - سایت حقوقی کاربردی

اخبار حقوقی روز | اخبار قضایی | مطالب حقوقی مفید

اخبار روز حقوقی و قضایی - مطالب حقوقی کوتاه و مفید - سایت حقوقی کاربردی

در این وبلاگ اخبار حقوقی روز و همچنین مطالب حقوقی مفید به اشتراک گذاشته می شود.

جرایم جنسی تعرض جنسی تجاوز جنسی وشرایط دادگاهی

پنجشنبه, ۳۰ مرداد ۱۳۹۹، ۰۹:۴۰ ق.ظ

لعالغ

معاون مبارزه با جرائم جنایی پلیس آگاهی با بیان اینکه میزان پرونده‌های تعرض جنسی در پلیس آگاهی بیشتر از پارسال است، درباره مهمترین عامل قتل‌ها در 9 ماهه امسال گفت که بیشتر این قتل‌ها به دلیل اختلاف‌های دیرینه و خانوادگی صورت گرفته است.

آثار تجاوز جنسی

قربانیان تجاوز می‌توانند به خاطر آزار و اذیت به شدت دچار آسیب شوند و امکان دارد که در عملکرد به همان کیفیتی پیش از تجاوز مثلاً به دلیل عدم تمرکز، الگوهای خواب و غذا خوردن دچار مشکل شوند. ممکن است که تحریکی یا عصبی باشند. پس از تجاوز، عادی است که قربانی اختلال استرس حاد را تجربه کند که شامل نشانه‌هایی مشابه نشانه‌های اختلال استرس پس از آسیب است مانند عواطف شدید و گاهی غیرقابل پیش‌بینی؛ و ممکن است در مواجهه با خاطرات آن حادثه مشکل داشته باشند.  در ماه‌های پس از تجاوز، این مشکلات می‌تواند شدید و ناراحت‌کننده باشند و قربانی را از آشکار کردن تجربه ناخوشایندشان نزد دوستان یا خانواده یا مراجعه به پلیس یا درخواست کمک پزشکی باز بدارند. نشانگان دیگر اختلال استرس حاد شامل این موارد می‌شود:

این افراد شدیداً بی‌حال و کسل به نظر می‌رسند.اباباب

زوال شخصیت یا گسستگی (احساس کرختی و بی‌علاقگی، مانند در بهت یا خواب بودن، یا این احساس که دنیا عجیب یا غیرواقعی است)

  1. دشواری در به خاطر آوردن بخش‌های مهم تجاوز
  2. بازبینی تجاوز در افکار، خاطرات، یا کابوس‌ها
  3. پرهیز از کارها، مکان‌ها، افکار یا احساساتی که تجاوز را یادآوری می‌کنند.
  4. اضطراب یا افزایش گوش به زنگی (مشکل در خوابیدن، تمرکز و…)
  5. دوری از زندگی اجتماعی یا محل تجاوز

در یک سوم تا یک دوم قربانیان این نشانه‌ها پس از ماه‌های اول ادامه پیدا می‌کند و درخور شرایط تشخیص اختلال استرس پس از آسیب می‌گردد. به‌طور کلی، تجاوز و  آزار جنسی شایع‌ترین عوامل اختلال سندروم آسیب پس از حادثه در زنان هستند.

آمار جرایم جنسی در ایران

به گزارش نامه به نقل از  پایگاه اطلاع رسانی پلیس، سرهنگ هادی مصطفائی معاون مبارزه با جرائم جنایی پلیس آگاهی کشورمان صبح امروز در یک نشست خبری با اشاره اینکه نرخ وقوع قتل در سال گذشته 9/2 در هر یکصدهزار نفر بود، تصریح کرد: با توجه به اینکه چند ماه به پایان سال مانده است نمی توان رقم دقیق نرخ وقوع این جرم را در سال 91 اعلام کرد اما در 9 ماهه امسال در مقایسه با مدت مشابه در سال قبل، شاهد کاهش 10 درصدی وقوع قتل در کشور بودیم بنابراین پیش بینی ما کاهش رقم نرخ قتل در سال 91 می باشد.اتابک

وی با اشاره به اینکه 85 درصد از پرونده های قتل در کشور توسط کارآگاهان پلیس کشف می شود، تصریح کرد: متوسط سهم استفاده از سلاح سرد در قتل، سال گذشته 40 درصد بود که این رقم امسال به 3/36 درصد رسید.

مصطفائی همچنین در خصوص انگیزه قتل های به وقوع پیوسته طی 9 ماهه گذشته تا کنون به خبرنگاران اظهار داشت: 30 درصد از انگیزه قتل ها، اختلافات می باشد که از این رقم، 8/12 درصد مربوط به نزاع خیابانی و مابقی نیز اختلافاتی است که ریشه قدیمی دارد و منجر به قتل می شود.

معاون مبارزه با جرائم جنایی پلیس آگاهی ناجا افزود: سرقت با 5/6 درصد، اختلافات خانوادگی با 15 درصد، سایر انگیزه ها با 7/8 درصد، انگیزه های دیگر قتل های بوقوع پیوسته طی این مدت می باشد که 22 درصد انگیزه ها نیز به دلیل آنکه پرونده های آن تحت رسیدگی است؛ علت اصلی آن نامشخص است.

به گفته سرهنگ مصطفائی، در 31 درصد از وقایع قتل، بین متهم و قربانی نسبت فامیلی نسبی و سببی وجود دارد که در سال گذشته این رقم 34 درصد بوده است.

وی همچنین یادآور شد: 24 درصد قربانیان قتل، زنان می باشد که بیشتر قربانی خشونت اطرافیان و بستگان خود هستند.

وی همچنین با اشاره به کاهش 11 درصدی میزان وقوع سرقت های مسلحانه در این مدت، گفت: این درحالی است که در 38 درصد سرقت های مسلحانه، ارزش اموال سرقتی کمتر از 200 هزارتومان می باشد که شامل سرقت گوشی همراه و سایر سرقت های خرد است.

وی با اعلام اینکه میزان کشف این جرم 70 درصد می باشد، تصریح کرد: 5/8 درصد از سرقت های مسلحانه به صورت باندی است که اکثر آنان کشف می شود.

سرهنگ مصطفائی در خصوص جرم آدم ربائی نیز با اشاره به اینکه وقوع این جرم 17 درصد کاهش یافته است، به خبرنگاران گفت: 100 درصد آدم ربایی ها توسط کارآگاهان پلیس کشف می شود.

به گفته این مقام انتظامی، 48 درصد پرونده های مربوط به جرم آدم ربایی با انگیزه تسویه حساب در خصوص معاملات مواد مخدر و 18 درصد آن با انگیزه اخاذی انجام می شود و این درحالی است که 60 درصد از این جرم در 5 استان کشور واقع می شود و در بقیه استان ها رقم آن صفر و یا بسیار پایین می باشد.کخممغ

وی در خصوص جرائم جنسی در کشور نیز اظهار داشت: از زمانیکه پی جویی این جرم به پلیس آگاهی واگذار شد، دایره نگاه به این جرم را وسیع تر کرده تا تخلفات در این حوزه تنها محدود به تجاوز نشود بلکه سوء استفاده های اخلاقی نیز در دایره این جرم وارد شود تا از این طریق بتوانیم اشراف بیشتری برآن داشته باشیم.

معاون مبارزه با جرائم جنایی پلیس آگاهی ناجا، تصریح کرد: ترغیب به طرح شکایت توسط قربانیان و بهره گیری از پلیس زن برای انجام تحقیقات به منظور حفظ هویت قربانیان منجر شد تا تعداد پرونده های ارجاعی طی 9 ماهه گذشته در مقایسه با مدت مشابه در سال قبل، 2/1 افزایش یابد هرچند هنوز نیز افرادی هستند که به منظور حفظ آبروی خود از طرح شکایت به پلیس خودداری می کنند.

وی با اشاره به اینکه 93 درصد از پروند های تعرض جنسی منجر به کشف شده است، خاطرنشان کرد: قربانیان این جرم بدانند که قطعا اطلاعات هویتی آنان در نزد پلیس باقی خواهد ماند و اگر تمایل به حضور و طرح شکایت ندارند می توانند به صورت تلفنی شکایات خود را با پلیس در میان بگذارند چرا که عدم طرح شکایت منجر به ادامه اعمال مجرمانه متهمان می شود.

  • Murteza rahmani

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی