اخبار حقوقی روز | اخبار قضایی | مطالب حقوقی مفید

اخبار روز حقوقی و قضایی - مطالب حقوقی کوتاه و مفید - سایت حقوقی کاربردی

اخبار حقوقی روز | اخبار قضایی | مطالب حقوقی مفید

اخبار روز حقوقی و قضایی - مطالب حقوقی کوتاه و مفید - سایت حقوقی کاربردی

در این وبلاگ اخبار حقوقی روز و همچنین مطالب حقوقی مفید به اشتراک گذاشته می شود.

iuyy

در عصر تکنولوژی و صنعت استفاده از خودرو امری اجتناب ناپذیر است و اتومبیل به یکی از کالاهای اساسی زندگی بشری تبدیل شده استپارک خودرو در کلان شهر ها و حتی شهر های کوچک نیز تبدیل به یک موضوع حاشیه ساز برای شهروندان شده است.

تماس با راهنمایی و رانندگی برای رفع مزاحمت پارکینگ

طبق بند ب ماده ۱۶۳ آیین نامه راهنمایی و رانندگی توقف در ورودی اتومبیل روی ساختمان ها ممنوع است.

ماده ۱۶۳ آیین نامه راهنمایی و رانندگی ایستادن یا توقف وسائل نقلیه در محلهای زیر ممنوع است:

الف ـ پیاده‌رو و گذرگاه پیاده

ب- مقابل ورودی خیابانها و جاده‌ها و کوچه‌ها یا ورودی اتومبیل روی ساختمانها

پ- داخل تقاطع

ت- در فاصله ۱۵ متری میدان یا تقاطع یا سه راهها یا تقاطع راه‌آهن

ث- در فاصله ۱۵ متری شیرهای آب آتش نشانی و شیرهای آب نصب شده در راهها.

ج- در فاصله ۱۵ متری اطراف چراغهای راهنمایی و رانندگی و یا محلهایی که توقف وسایل نقلیه مانع دید علائم راهنمایی و رانندگی بشود.

چ- از ابتدا تا انتهای پیچها

ح- در فاصله ۱۵ متری ورودی و یا خروجی مراکز آتش‌نشانی ـ پلیس ـ بیمارستانها و فوریتهای پزشکی.

خ- کنار وسائل نقلیه‌ای که خود متوقف می‌باشند (توقف دوبله)

د- روی پلها و داخل تونلها و معابر در ارتفاع .

ذ- در خیابانهایی که پیاده‌رو آن قابل عبور نبوده و پیادگان مجبورند از بخشی از سواره‌رو عبور کنند.

ر- در ایستگاههای وسائل نقلیه همگانی و حریم آنها که با علائم راهنمایی و رانندگی مشخص است.

ز- در محل هایی که بوسیله علائم راهنمائی و رانندگی مانند تابلوهای توقف ممنوع و یا ایستادن ممنوع و یا خط کشی های شطرنجی در سطح تقاطع و یا معابر که دلالت بر ممنوعیت توقف نماید.

ژ- در هر نقطه از معابر در حال تعمیر، شستشو و تعویض روغن و نیز در طول مسیر های ویژه اتوبوس و دوچرخه و همچنین در طول مسیر و خطوط عبور آزادراهها.

س- در آنجاهایی که دستگاه توقف سنج (پارکومتر) نصب شده و یا توقف با کارت پارک یا انواع دیگر توقف سنج با علائم مشخص کننده، مجاز می باشد به علت پرداخت نکردن هزینه توقف و یا نداشتن کارت پارک مجاز و یا پایان زمان توقف.

ش (الحاقی ۱۳۹۶/۵/۸) ـ در محل توقف اختصاصی معلولین و جانبازان.

ilu

تبصره: مراجع مسئول موظفند هنگام استفاده از پارکومتر، کارت پارک و مشابه آنها و همچنین در محل هایی که تابلوهای ایستادن ممنوع، توقف ممنوع و حمل با جرثقیل و نظایر آن نصب می‌نمایند، بوسیله تابلو مستطیل شکلی در زیر تابلوهای یاد شده زمانهای ممنوعیت توقف و حمل با جرثقیل را اعلام کنند .

فرد می تواند با پلیس راهنمایی و رانندگی تماس گرفته و خواستار رفع مزاحمت و مسدودی شود.

پلیس راهنمایی هم خودرو مذکور را به پارکینگ منتقل میکند. این امر مستلزم هیچ شرطی نبوده و پلیس راهنمایی بدون تحقیق و فوت وقت خودرو را به پارکینگ منتقل می کند.

چه کار کنیم که پارک نکنند؟

نصب تابلوهای توقف ممنوع – آنهم فقط جلوی پل یا در ورودی خانه – خوش ترین صورت است. اگر ساختمان تان جای بسیار پرتردد و رفت و آمدی است و هر کاری کنید باز پارک می کنند، کنار تابلو توقف ممنوع ساعتی بنویسید که اگر خواستند جانب انصاف را نگه دارند و رعایت کنند، یا شماره تماسی از خودشان بگذارند. هشدار محترمانه اینکه ممکن است خودروی پارک شده به پارکینگ منتقل شود به مراتب تاثیرگذارتر از «پارک پنچری» است!

jil

حالا اگر کسی آمد پارک کرد، چه کنیم؟

اگر همسایه تان مدام خودرو را طوری پارک می کند که شما نمی توانید از رمپ وارد شدن به پارکینگ استفاده کنید، باید از آن عکس بگیرید در ساعت های مختلف و با عنوان ایجاد «مزاحمت و ممانعت از حق» در دادسرا شکایت کیفری کنید. اگر هم ماشین غریبه ای جلوی پارکینگ پارک کرد، باید با ۱۱۰ تماس بگیرید.

واقعیت این است که اینجا یک خلأ قانونی وجود دارد. ماده ۶۹۰۱ قانون مجازات اسلامی که مربوط به مزاحمت و ممانعت از حق است و مجازات آن یک ماه تا یک سال حبس است، برای این مورد خاص تدوین نشده اما اگر این مورد را در دایره قانون بیاوریم، باز هم مشکلاتی وجود دارد. چون زمان و هزینه ای که قرار است صاحب حق در سیستم قضایی صرف کند و همچنین مجازات آن به هیچ وجه متناسب با جرمی که واقع شده نیست.

به هر حال تماس با ۱۱۰ و اعلام این اتفاق می تواند منجر به انتقال خودرو پارک شده با جرثقیل به پارکینگ شود اما عملا در کلانشهری مثل تهران با این اوضاع خیابان ها و پارک کردن ها هیچ وقت این اتفاق نمی افتد. نیروی انتظامی هم که نمی تواند بدون دستور قضایی با خود راننده متخلف برخورد کند و نهایتا با مالک خودرو تماس می گیرد و می گوید آقا بیا این ماشین را بردار.

ukulk

دست آخر هم گزارشی تنظیم می کنند و به دادسرا می دهد در کنار شکایت شما. حالا اگر خیلی پیگیر هستید و می خواهید با این اوضاع شلوغی دادسراها و وقت های طولانی شعبه های قضایی باز هم تا ته قضیه بروید باید اینطور عمل کنید که:

۱- با ۱۱۰ تماس بگیرید تا حاضر شود و خودرو جابجا شود و گزارش تهیه کند.

۲- عکس های واضحی که خودرو، پلاک خودرو، ورودی ساختمان معلوم باشد، بگیرید.

۳- صورتجلسه تنظیم کنید که خودرو مزاحمت ایجاد کرده. استشهاد محلی بگیرید که شهود در دادسرا هم حاضر شوند و شهادت بدهند.

۴- گزارش، تصاویر، صورتجلسه را تقدیم دادستان در دادسرا کنید.

۵- منتظر بمانید تا رسیدگی شود!

برای خودروها

اگر راننده هستید، باید کجاها پارک کنید؟

چگونه از انواع و اقسام تهدیدها جان سالم به در ببرید؟

سواره نظام های ناچار

وقتی به بیشترین مشکل برخورد می کنیم که راننده باشیم. از پیدا نکردن جای پارک تا نحوه پارک کردن، سروکله زدن با پارکبان و پارکومتر، حمل با جرثقیل و خط و خش افتادن روی بدنه نازنین خودرو توسط مالک خانه روبرویی و … با هر کدام از این بلایا اگر روبرو شدیم، بعد از حفظ خونسردی چه راه هایی باید برویم تا به سرمنزل مقصود برسیم؟

  • Murteza rahmani

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی