اخبار حقوقی روز | اخبار قضایی | مطالب حقوقی مفید

اخبار روز حقوقی و قضایی - مطالب حقوقی کوتاه و مفید - سایت حقوقی کاربردی

اخبار حقوقی روز | اخبار قضایی | مطالب حقوقی مفید

اخبار روز حقوقی و قضایی - مطالب حقوقی کوتاه و مفید - سایت حقوقی کاربردی

در این وبلاگ اخبار حقوقی روز و همچنین مطالب حقوقی مفید به اشتراک گذاشته می شود.

mujk

به محض انعقاد عقد ازدواج حقوق و تکالیفی بین زوجین ایجاد می گردد این حقوق و تکالیف اعم از مالی و غیرمالی می باشد. یکی از تکالیف مالی مرد در ازدواج تکلیف وی به پرداخت مهریه همسر خود استمهریه حقی است که برای بانوان پس از جاری شدن صیغه نکاح بین زوجین ایجاد می گردد و تفاوتی بین عقد دائم و عقد موقت وجود ندارد بلکه در ازدواج اعم از دائم و موقت زن مستحق مهریه می باشد و می تواند پس از وقوع نکاح، مهریه را مطالبه کند و شرطی برای مطالبه مهریه از جانب زن وجود ندارد بنابراین او حتی در دوران عقد نیز میتواند مهریه خود را مطالبه کند. برخی از مردم فکر می‌کنند که مطالبه نمودن مهریه از جانب زن به منظور اقدام اولیه برای جدایی می باشد ولی باید گفت که زن حتی بدون اینکه قصد جدایی از همسرش را داشته باشد میتواند مهریه خود را مطالبه نماید.

htj

مهریه دختر باکره

اختلافات زناشویی همیشه مختص به پس از ازدواج و زیر یک سقف رفتن نیست بلکه ممکن است بعد از جاری شدن صیغه نکاح بین زوجین حتی در دوران عقد اختلافاتی ایجاد گردد و این اختلافات به قدری باشد که طرفین را مجبور به متارکه و جدایی کند. همچنین ممکن است صرفاً یکی از زوجین قصد جدایی داشته و طرف دیگر قصد بر ادامه زندگی داشته باشد.

زمانی که قبل از وقوع نزدیکی، قصد زن جدایی می باشد او باید یکی از موارد دوازده گانه مندرج در عقدنامه که به آن شروط ضمن عقد نکاح گفته می‌شود را ثابت نماید و در صورتی که توان اثبات یکی از آن موارد را نداشته باشد طلاق وی با مشکل مواجه شده و بسیار سخت می باشد. در چنین مواردی معمولاً بانوان از حق حبسی که قانون برای آنها در نظر گرفته است استفاده نموده و عملاً ادامه زندگی مشترک را غیر ممکن می نمایند و بر اساس همین حق همسر خود را مجبور به طلاق می‌نمایند مخصوصاً اگر مهریه از نوع مهریه های بسیار سنگین باشد.

در صورتی که قبل از وقوع نزدیکی، مرد خواهان طلاق باشد بر اساس ماده ۱۰۹۲ قانون مدنی او می‌تواند با پرداخت نصف مهریه همسرش وی را طلاق دهد و در صورتی که قبلاً تمام مهر را به وی پرداخت کرده باشد میتواند نصف مهریه را از همسرش پس بگیرد.

طبق قانون مهریه دختر باکره با مهریه زن غیر باکره به موجب قانون، متفاوت میباشد. به استناد ماده ۱۰۸۲ قانون مدنی به محض وقوع عقد، زن مالک مهریه می گردد و می تواند آن را مطالبه نموده و هر تصرفی که خواست در آن انجام دهد.

باکره

ولی لازم است بدانید که دختر باکره نمی‌تواند تمام مهریه خود را مطالبه کند و شرط مطالبه تمام مهریه وقوع نزدیکی بین زوجین می باشد. بنابراین دختر باکره صرفاً میتواند نصف مهریه خود را مطالبه کند و مالکیت او بر نصف دیگر مهریه متزلزل می باشد و منوط به وقوع نزدیکی است.

نکته لازم به ذکر این است که دختر باکره ممکن است از مطالبه مهریه، قصد جدایی از همسر خود را داشته باشد و یا اینکه قصد جدایی نداشته باشد و صرفاً بخواهد مهریه خود را مطالبه کند در حالت دوم، مرد موظف است تا کل مهریه را به همسر خود بپردازد و نمی تواند پرداخت آن را منوط به وقوع نزدیکی نماید چرا که به موجب قانون برای دختر باکره حق حبس وجود دارد که بر مبنای آن او می تواند تا زمان دریافت کامل مهریه از جانب همسرش از وقوع نزدیکی امتناع کند بدون اینکه قانون او را ناشزه محسوب کند. حال اگر او پس از گرفتن مهریه خود بخواهد از همسر خود جدا شود بدون این که بین او و همسرش نزدیکی واقع شده باشد، باید نصف مهریه را که از مرد گرفته است به وی برگرداند.

همان طور که گفته شد مهریه دختر باکره نصف مهریه میباشد که برای او قرار داده شده است که ملاک نصف شدن مهریه وقوع نزدیکی بین زوجین استدادگاه ها ملاک نزدیکی را دوشیزه بودن یعنی داشتن پرده بکارت می‌دانند که به این منظور زوجه را به پزشکی قانونی معرفی نموده و باکره بودن وی با دادن آزمایش بکارت مشخص می گردد که در صورت تشخیص، مستحق نصف مهریه خواهد بود نه تمام مهریه.

 بر اساس قانون مدنی ، مهریه دختر باکره نصف می شود 

باکره

طلاق دادن زن بدون مهریه توسط مرد به شرح ذیل است:

۱-    بر طبق ماده ۱۰۸۹ قانون مدنی هر گاه عقد ازدواج (دائم یا موقت) بین زوجین به دلیلی باطل بوده باشد و بین آن ها نزدیکی واقع نشده باشد زن حق مهر ندارد.

۲-    به استناد ماده ۱۱۰۱ قانون مدنی هر گاه به دلیلی نکاح بین زوجین، فسخ گردد و بین آن ها نزدیکی واقع نشده باشد زن مستحق مهر نخواهد بود تنها استثناء آن فسخ به دلیل عنن بودن مرد است یعنی مردی که توانایی عمل زناشویی نداشته باشد که در این صورت با فسخ نکاح زن مستحق نصف مهر خواهد بود.
۳-    در هنگام طلاق دختر باکره نیز توضیح داده شد که مهریه او نصف خواهد شد.

باکره

سوالات متداول

1- آیا در دوران عقد و در صورت باکره بودن نیز مهریه ای تعلق می گیرد ؟

بله ، حتی در صورتی که زوجه باکره باشد نیز حق مطالبه مهریه در دوران عقد را خواهد داشت که برای دریافت اطلاعات بیشتر در این خصوص می توانید مقاله را مطالعه نمایید .

2- در صورتی که زن و شوهر قصد داشته باشند از هم جدا شوند و زوجه باکره باشد میزان مهریه چقدر است ؟

در این شرایط تنها نیمی از میزان مهریه تعیین شده به زن تعلق خواهد گرفت که جزییات بیشتر در این خصوص ضمن مقاله ارائه شده است .

3- در صورتی که زوجه باکره بوده اما قصد طلاق نداشته باشد میزان مهریه چقدر است ؟

زوجه استحقاق کل مهریه را دارد ؛ اما اگر قبل از عروسی از شوهرش جدا شود ، باید نیمی از مهریه را به شوهر بازگرداند . چرا که در صورت باکره بودن تنها نیمی از مهریه به وی تعلق می گیرد که جزییات این مطلب در مقاله شرح داده شده است .

  • Murteza rahmani

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی