آدرس و شماره تلفن دادسرای ویژه جرایم رایانه ای تهران و نحوه مراجعه
در این روزها به دلیل افزایش استفاده از فضای مجازی و گسترش تکنولوژی، تعداد کلاهبرداری ها و سوء استفاده های احتمالی نیز در این زمینه رو به فزونی رفته است. این که بدانید در صورت بروز چنین اتفاقاتی برای شما به چه نهادی باید مراجعه کنید، در روند پیگیری این موضوع تاثیر گذار است.
یکی از مراکزی که در صورت مشاهده هرگونه جرایم اینترنتی، اعم از تخلفات و کلاهبرداری در انواع مختلف، سرقت اطلاعات شخصی، فیشینگ، توهین، اهانت و تهدید در فضای مجازی و…میتوانید به آنها مراجعه کنید دادسرای ویژه جرایم رایانه ای است.
در ادامه این مطلب به بررسی نحوه مراجعه به این دادسرا می پردازیم. همچنین آدرس و شماره تلفن دادسرای ویژه جرایم رایانه ای تهران را به شما ارائه میکنیم.
نحوه مراجعه به دادسرای ویژه جرایم رایانه ای
برای ثبت و پیگیری شکایت مربوط به جرایم رایانه ای در تهران، باید به همراه مدارک شناسایی و مستندات اولیه از شکایت خود به دادسرای جرایم رایانه ای مراجعه کنید. در سایر شهرها هم می توانید به دادسرای تخصصی شهر مربوطه مراجعه کنید. دادسرای ویژه جرایم رایانه ای برای این به وجود آمد که به طور اختصاصی به این نوع پرونده ها رسیدگی کند.
مراحل طرح شکایت
در صورتی که یکی از جرایم رایانه ای برای شما اتفاق افتاد و قصد پیگیری آن را داشتید، در اولین قدم باید از طریق سامانه ثنا به آدرس http://sakha.adliran.ir/Accusation.aspx اقدام به ثبت درخواست خود کنید.
پس از ارسال شکواییه خود، یک پرینت از شکایت خود تهیه کنید و به همراه آن به دادسرای ویژه جرایم رایانهای مراجعه کنید. در مرحله بعد حتما باید تمبر باطل کنید که هزینه آن ۱۰ هزار تومان است. همانطور که برای هر طرح شکایتی باید دلایل کافی وجود داشته باشد، در این نوع جرایم نیز نیازمند دلایل کافی میباشید
پلیس فتا بعد از اتمام تحقیقات، در مدت معلومی که معاونت دادسرای جرایم رایانهای دستور داده، موظف است تحقیقات را تکمیل کند. سپس پرونده را به دادسرا ارجاع میدهد. بعد از وصول پرونده به دادسرای جرایم رایانهای، به تشخیص معاونت دادسرا، پرونده به یکی از شعب دادیاری و یا بازپرسی ارجاع داده میشود.
شاکی پرونده در این مرحله میتواند با مراجعه به بخش رایانه دادسرای جرایم رایانهای، از شماره پرونده و شعبه ای که پرونده به آن ارجاع شده است اطلاع یابد. با ابلاغ وقت شاکی باید به شعبه رسیدگی کننده مراجعه و اظهارات و شرح شکایت خود را برای بازپرس و دادیار رسیدگی کننده اعلام کند. شاکی ضمن شرح شکایت برای ریاست شعبه، میبایست به مدارک و مستندات خود استناد کند.
جرایم رایانه ای کدامند؟
جرایم رایانه ای به طور کلی شامل موارد زیر میشود:
- جرایم علیه محرمانگی دادهها و سیستم های رایانهای و مخابراتی
- جرایم علیه دسترسی مجاز و شنود غیرمجاز
- جاسوسی رایانهای
- جعل رایانهای
- تخریب و اخلال در داده ها
- سرقت و کلاهبرداری
- جرایم علیه عفت و اخلاق عمومی
- جرایم علیه هتک حیثیت و نشر اکاذیب
هر کدام از این جرایم، در متن کامل قانون جرائم رایانهای توضیح داده شده است.
جهت رسیدگی به جرایم رایانهای تنها سه نهاد دادستانی کل کشور، دادسرای جرایم رایانهای و پلیس فتا اجازه ورود دارند.
آدرس جدید دادسرای جرائم رایانه ای تهران
دادسرای ناحیه ۳۱ استان تهران ویژه رسیدگی به جرائم رایانهای و فناوری اطلاعات است. در صورتی که به هر نحوی مورد کلاهبرداری و یا سودجویی اینترنتی قرار گرفتید، میتوانید از طریق این مجمع قضایی شکایت خود را پیگیری کنید. تمامی جرایمی که در فضای اینترنتی رخ میدهد در حوزه رسیدگی دادسرای جرائم رایانهای میباشد.
منبع: vakiltop.com
- ۹۹/۰۸/۱۵