جدا کردن یارانه بعد از ازدواج
یارانه همان کمک مالی دولت به مردم است. هدف دولت از اجرای یارانه، جلوگیری از رواج و گسترش فقر و رفع بحران های اجتماعی در بین مردم کشور است. یارانه به تعداد اعضای هر خانواده محاسبه میشود.
یارانه به دو دسته مستقیم و غیر مستقیم، تقسیم میشود. از دوران قدیم در ایران برنامه یارانه وجود داشت و تا به امروز اشکال گوناگونی به خود گرفته است. در اکثر کشورها نیز اجرای یارانه توسط دولت به مردم نیز انجام میشود.
در این بین به دلایل مختلفی مثل ازدواج، اضافه شدن فرد جدید به خانواده، فوت سرپرست خانواده، طلاق و خانواده بد سرپرست، افراد خانواده تصمیم به جدا کردن یارانه خود میگیرند که از این طریق بتوانند کمک خرجی برای خود ایجاد کنند. در ادامه این مطلب به بررسی «نحوه جدا کردن یارانه بعد از ازدواج» میپردازیم.
جدا کردن یارانه بعد از ازدواج چگونه انجام میشود؟
بسیاری از افراد پس از ازدواج تصمیم به جداسازی یارانه خود از خانواده میگیرند. به منظور جداسازی یارانه پس از ازدواج، همسر باید به عنوان سرپرست خانوار با مدارک مورد نیاز به یکی از شعب پلیس+۱۰ مراجعه کرده و درخواست جداسازی یارانه را انجام دهد.
نکته قابل توجه در این مورد این است که جهت ایجاد حساب جدید یارانه در بین زوج های جوان هر دوی آنها باید یارانه فعال داشته باشند. اگر یکی از آن دو در خانواده قبلی خود یارانه دریافت نمیکرد، امکان درخواست جداسازی یارانه برای او وجود ندارد.
مدارک مورد نیاز برای جداسازی یارانه
مدارکی که افراد تازه ازدواج کرده برای جدا کردن یارانه از خانواده خود باید به همراه داشته باشند، به صورت زیر است:
اصل شناسنامه
اصل کارت ملی
اصل شناسنامه و اصل کارت ملی والدین خود و همسر
اصل و کپی عقدنامه
مراجعه برای حذف نام از لیست خانواده و معرفی خانوده جدید برای جدا کردن یارانه
زوج ها پس از اینکه مدارک مورد نیاز خود را آماده کردند، به آدرسی که از مرکز پلیس +10 دریافت کرده اند باید مراجعه کنند تا نام آن ها از لیست خانواده خود حذف شود. سپس با ارائه مدارک به مرکز پلیس +10 و فرم ها و شماره پیگیری که از مرکز قبلی دریافت کرده اند می توانند مراحل ثبت نام و جدا کردن یارانه از خانواده خود و معرفی خانواده جدید برای دریافت رایانه به اتمام برسانند. باید دقت داشته باشید که مراحل اداری ذکر شده به مدت یک الی دو ماه زمان می برد. به همین علت برای اینکه یارانه یک ماه خود را از دست ندهید باید به مراحل بالا بین دهم تا بیستم هر ماه اقدام کنید. همچنین قبل از هرگونه اقدام به مراکز اداری، زوجین باید یک حساب بانکی تهیه کنند و شماره حساب و کارت خود را نیز هنگام مراجعه همراه خود داشته باشند. همچنین برای ثبت نام یارانه می توانند از سایت rrefahi.i اقدام کنند.
چگونگی جدا کردن یارانه بعد از تغییر سرپرست
اگر زوج ها طلاق گرفته باشند و اقدام به جدا کردن یارانه از خود باشند، و این تصمیم بین زوجین به صلاحیت رسیده باشد می توانند به مرکز پلیس +10 مراجعه کنند ولی اگر توافقی بین زوجین برای جدا کردن یارانه نباشد باید به فرمانداری شهر محل اقامت خود مراجعه کنند.
در صورتی که سرپرست خانوار فوت کرده باشد، برای جدا کردن یارانه افراد خانواده از سرپرست، می توانند به فرمانداری شهر محل اقامت مراجعه کنند یا این که همراه با اصل و کپی مدارک شناسایی و برگه فوت به مرکز پلیس+10 سرپرست محله خود مراجعه کنند.
اما زن هایی که با شوهر خود اختلاف دارند و اقدامی به طلاق نکرده اند، قبل از طلاق امکان جدا کردن یارانه برای آن ها وجود ندارد. اگر بخواهند یارانه خود را جدا کنند باید طلاق بگیرند و با مراجعه به مراکز پلیس+10 سرپرست خود را تغییر داده و از اول ثبت نام کنند.
تازه ازدواج کردهها چگونه یارانه دوم دریافت کنند؟
سخنگوی ستاد شناسایی مشمولان طرح حمایت معیشتی وزارت رفاه درباره اینکه آیا افرادی که اخیرا از فهرست یارانهبگیران حذف شدهاند مشمول دریافت بسته جدید خواهند بود یا خیر؟ گفت: افرادی که به دلیل آزمون وسع، مشخص شد که وسع مالی بالایی دارند و در زمره سه دهک بالای درآمدی هستند قطعا مشمول بسته حمایتی جدید نخواهند بود.
حسین میرزایی ضمن اعلام اینکه سامانه #۶۳۶۹* اواسط هفته آتی به منظور کسب اطلاع از وضعیت دریافت بسته حمایتی دولت فعال خواهد شد، اظهار کرد: جزئیات دقیق از زمان آغاز به کار این سامانه را متعاقبا به مردم اطلاعرسانی میکنیم. وی در پاسخ به پرسشی درباره فهرست مشمولان دریافت بسته حمایتی اعم از کارگران فصلی، دستفروشان، دختران مجرد و... گفت: هر کس که دارای کد ملی باشد بنابر بررسی وسع مالی خانوارها چنانچه افراد در زمره سه دهک بالای درآمدی نباشند، میتوانند مشمول این طرح قرار بگیرند و درخواست خود را برای دریافت این بسته حمایتی ارائه کنند تا پس از بررسی شاخصها و استانداردهای موجود، مشمول بودن یا نبودن آنها را اعلام کنیم. دریافت بستهها ابدا قشری نیست که بگوییم یک قشر مشمول هستند و قشر دیگر مشمول نیستند.
سخنگوی ستاد شناسایی مشمولان طرح حمایت معیشتی وزارت رفاه درباره اینکه آیا افرادی که اخیرا از فهرست یارانهبگیران حذف شدند مشمول دریافت بسته جدید خواهند بود یا خیر؟ گفت: افرادی که به دلیل آزمون وسع، مشخص شد که وسع مالی بالایی دارند و در زمره سه دهک بالای درآمدی هستند قطعا مشمول بسته حمایتی جدید نخواهند بود. وی درباره زوجینی که به تازگی ازدواج کردهاند نیز گفت: اگر هنوز یارانهشان را از خانوادهشان جدا نکرده باشند و یارانهشان وصل باشد که مشکلی وجود ندارد؛ اما اگر یارانهشان قطع شده باشد یا قصد داشته باشند حساب یارانه خود را تفکیک کنند باید به پلیس +۱۰ مراجعه و پرونده تشکیل بدهند و مراحل لازم را طی و سپس اطلاعات خود را با ذکر دلیل در سامانهای که اعلام خواهیم کرد، وارد کنند تا مراحل لازم طی شود. سخنگوی ستاد شناسایی مشمولان طرح حمایت معیشتی وزارت رفاه درباره مدت زمان رسیدگی به درخواستهای مطرح شده برای جاماندگان نیز گفت: این مدت زمان برای سنجش شاخصها بستگی به میزان درخواستها دارد اما همانطور که سخنگوی دولت اعلام کرد افرادی که به هر دلیلی در حال حاضر در لیست مشمولان قرار نگرفتهاند در صورت درخواست رسیدگی مجدد و تایید درخواست توسط وزارت رفاه مشمول بسته خواهند شد.
- ۹۹/۰۸/۱۸