اخبار حقوقی روز | اخبار قضایی | مطالب حقوقی مفید

اخبار روز حقوقی و قضایی - مطالب حقوقی کوتاه و مفید - سایت حقوقی کاربردی

اخبار حقوقی روز | اخبار قضایی | مطالب حقوقی مفید

اخبار روز حقوقی و قضایی - مطالب حقوقی کوتاه و مفید - سایت حقوقی کاربردی

در این وبلاگ اخبار حقوقی روز و همچنین مطالب حقوقی مفید به اشتراک گذاشته می شود.

مجازات تهدید به آبروریزی در اسلام

دوشنبه, ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰، ۱۱:۱۵ ق.ظ

غل

 همان‌طور که می‌دانید آبرو و شرافت یکی از مسائل بسیار مهم و حساس برای افراد جامعه است. بنابراین ممکن است افراد گاهی اوقات به دلیل ترس از آبروریزی و حفظ کردن آبرو خود، از گرفتن حقشان صرفه‌نظر کنند. به همین دلیل بهتر است مردم از حقوقی که می‌تواند آن‌ها را از ضررهایی احتمالی، که ممکن است بابت حفظ آبروی خود ببینند، آگاه شوند. باید بدانید که تهدید به آبروریزی و هر اقدامی جهت ریختن آبروی کسی، بسته به نوع جرم، مجازات متفاوتی دارد و بهتر است افراد مسائلی را که باعث می‌شود شرافت و آبروی آن‌ها خدشه‌دار شود، اعلام و پیگیری کنند.

در قانون برای فردی که اقدام علیه آبروی کسی کند، یا فردی را تهدید کند که احتمال خدشه به آبرویش را داشته باشد، مجازاتی در نظر گرفته شده است که بسته به نوع جرم متفاوت بوده و تنها لازم است، فردی که مورد تهدید واقع شده، موضوع را اعلام و پیگیری کند و از شکایت خود صرف نظر نکند.

مجازات تهدید به آبروریزی

جرم تهدید در هر شرایطی می‌تواند پیگیری شود. مزاحمت‌های پی‌در‌پی و داشتن شواهد، که این شواهد می‌تواند در تهدیدهای حضوری به استشهاد محلی یا فردی منجر شود و در تهدیدهایی که در فضای مجازی اتفاق می‌افتند هر نوع پیام، عکس و فایل صوتی که بتوان با استناد بر آن، به علم قاضی کمک کرد، می‌تواند نوعی وسیله برای اثبات تهدید به حساب بیاید.

همانند سایر جرایم تهدید، تهدید به آبروریزی نیز می‌تواند با توجه به نوع و چگونگی آن، حبس و مجازات شلاق را در پی داشته باشد. همچنین پس از اثبات تهدید و اعمال مجازات می‌توان از فرد تهدید کننده به جرم هتک حرمت نیز در مراجع قانونی شکایت کرد.

غتغفت

همچنین مجازات تهدید به آبروریزی در فضای مجازی:

باید بدانید که شما در هر شرایطی می‌توانید تهدید را اعلام و پیگیری کنید. اگر شخصی به طور پی در پی برای شما مزاحمت ایجاد می‌کند، شما می‌توانید با جمع و قاضی بتواند به آن استناد کند، است.‍‍ بنابراین قاضی می‌تواند بر اساس مدارک و شواهد موجود و همچنین جرم تهدید انجام شده، شخص خاطی را به حبس و مجازات شلاق محکوم کند.

مجازات تهدید به آبروریزی و همچنین مجازات تهدید به آبروریزی در فضای مجازی بسته به نوع و چگونگی آن، تا دو سال حبس و 74 ضربه شلاق متغیر است. همچنین بعد از اینکه تهدید به آبروریزی، اثبات شد و مجازاتی برای آن اعمال شد، می‌توانید از فرد تهدید کننده به دلیل هتک حرمت نیز شکایت کنید. مجازات هتک حرمت نیز حبس از نود و یک روز تا دو سال و جریمه نقدی بین پنج تا چهل میلیون ریال است.

طبق ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی:

«هر کس دیگری را به هر نحو به قتل یا ضررهای نفسی و شرافتی یا مالی یا به افشای سری نسبت به خود یا بستگان او تهدید کند، اعم از اینکه به این واسطه تقاضای وجه یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را کرده یا نکرده باشد، به مجازات شلاق تا ۷۴ ضربه یا زندان از دو ماه تا دو سال محکوم خواهد شد

عن

مجازات تهدید به انتشار عکس یا مجازات تهدید به پخش عکس:

طبق ماده 17 قانون جرایم رایانه‌ای، هر کس بدون اجازه دیگری، به وسیله سیستم‌های رایانه‌ای یا مخابراتی از جمله گوشی همراه، کامپیوتر و غیره اقدام به انتشار فیلم، تصویر، صدا یا اسرار دیگری کند یا آنها را در دسترس دیگری قرار دهد، مجرم است. این عمل در صورتی که موجب وارد شدن ضرر با موجب هتک حرمت و حیثیت فرد شود، مجازات مجرم، معادل حبس از 91 روز تا 2 سال یا جریمه نقدی از 5 میلیون تا 40 میلیون ریال را در پی خواهد داشت. البته در صورت تشخیص قاضی ممکن است هر دو مجازات برای فرد در نظر گرفته شود.

مجازات تهدید پیامکی نیز به میزان مجازات تهدید به آبروریزی است و بسته به نوع آن از 2 ماه تا 2 سال حبس و تا 74 ضربه شلاق است.

تغف

طبق ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی

مجازات اسلامی توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک، چنانچه موجب حد قذف نباشد، به مجازات جزای نقدی معادل بیش از بیست میلیون ریال تا هشتاد میلیون ریال محکوم می شود.

در این‌جا منظور از قذف نسبت دادن زنا و لواط است.

 طبق ماده ۶۴۱ قانون مجازات اسلامی

هر گاه کسی به وسیله تلفن یا دستگاه های مخابراتی دیگر برای اشخاص ایجاد مزاحمت و تهدید به آبروریزی نماید علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت ‌مخابرات، مرتکب به حبس از یک تا شش ماه محکوم خواهد شد.

 طبق ماده ۶۹۷ قانون مجازات اسلامی

 نیز هر کس به وسیله اوراق چاپی یا خطی یا به وسیله درج در روزنامه و جرائد یا نطق در مجامع یا به هر وسیله دیگر به کسی امری را صریحاً نسبت دهد یا آن‌ها را منتشر نماید. مطابق قانون آن امر جرم محسوب می‌شود و اگر نتواند صحت آن اسناد را ثابت نماید جز در مواردی که ‌موجب حد است (منظور جرم قذف است) به جزای معادل بیش از بیست میلیون ریال تا هشتاد میلیون ریال محکوم می شود.

 طبق ماده ۶۹۹ قانون مجازات اسلامی

هر کس عالماً عامداً به قصد متهم نمودن دیگری آلات و ادوات جرم یا اشیایی را که یافت شدن آن در تصرف یک نفر موجب اتهام او می‌گردد بدون اطلاع آن شخص در منزل یا محل کسب یا جیب یا اشیایی که متعلق به او است بگذارد یا مخفی کند یا به نحوی متعلق به او قلمداد نماید. و در اثر این عمل شخص مزبور تعقیب گردد، پس از صدور قرار منع تعقیب و یا اعلام برائت قطعی آن شخص، مرتکب به حبس از شش ماه تا سه سال و یا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم می‌شود.

تع6ه

طبق ماده ۶۹۸ قانون مجازات اسلامی

هر کس به قصد اضرار به غیر یا تشویش اذهان عمومی یا مقامات رسمی به وسیله نامه یا شکواییه یا مراسلات یا عرایض یا گزارش یا ‌توزیع هرگونه اوراق چاپی یا خطی با امضاء یا بدون امضاء اکاذیبی را اظهار نماید. یا با همان مقاصد اعمالی را برخلاف حقیقت راساً یا به عنوان نقل‌قول به شخص حقیقی یا حقوقی یا مقامات رسمی تصریحاً یا تلویحاً نسبت دهد اعم از اینکه از طریق مزبور به نحوی از انحاء ضرر مادی یا معنوی به غیر وارد شود یا نه علاوه بر اعاده حیثیت در صورت امکان، باید به حبس از دو ماه تا دو سال و یا شلاق تا (۷۴) ضربه محکوم شود.

 طبق ماده ۷۰۰ قانون مجازات اسلامی

هر کس با نظم یا نثر یا به صورت کتبی یا شفاهی کسی را هجو کند و یا هجویه را منتشر نماید به حبس از یک تا شش ماه محکوم ‌می‌شود.

 طبق ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی

برای مجازات آبروریزی درب منزل طبق ماده ۶۰۸ توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک چنانچه موجب حد قذف نباشد به مجازات شلاق تا ۷۴ ضربه و یا پنجاه هزار ‌تا یک میلیون ریال جزای نقدی خواهد بود.

  • Murteza rahmani

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی