اخبار حقوقی روز | اخبار قضایی | مطالب حقوقی مفید

اخبار روز حقوقی و قضایی - مطالب حقوقی کوتاه و مفید - سایت حقوقی کاربردی

اخبار حقوقی روز | اخبار قضایی | مطالب حقوقی مفید

اخبار روز حقوقی و قضایی - مطالب حقوقی کوتاه و مفید - سایت حقوقی کاربردی

در این وبلاگ اخبار حقوقی روز و همچنین مطالب حقوقی مفید به اشتراک گذاشته می شود.

اثبات واقعه رجوع

يكشنبه, ۲ خرداد ۱۴۰۰، ۰۲:۰۹ ب.ظ

غففقغ

در حقوق، اعمالی که نیاز به اراده ی دو طرف دارند، عقد، و اعمالی که با اراده ی یک نفر، انجام می شود ایقاع نامیده می شود. ماهیت رجوع، عمل یک طرفه قانونی است که با اراده ی مرد، بعد از طلاق رجعی و در بعضی از موارد طلاق بائن، صورت می گیرد. انجام رجوع، نیاز به تشریفات خاصی ندارد، ولی عدم ثبت رجوع تا یک ماه، پس از آن، جرم و قابل مجازات است. مرد با لفظ یا نوشته و یا عملی که باعث رساندن مقصود رجوع شود، مثل بوسه، می تواند اراده ی خود بر رجوع از طلاق را اعلام نماید. در بوسیدن یا هر فعل دیگری، قصد رجوع لازم است، پس اگر گرفتن دست همسری که در طلاق رجعی است یا بوسیدن وی، بدون قصد انصراف از طلاق، رجوع محسوب نمی شود.

ففاغف

رجوع در طلاق

بر اساس قابل بازگشت و یا قابل رجوع بودن طلاق، یا عدم امکان رجوع از طلاق، وقوع طلاق، به بائن و رجعی، تقسیم می شود. این تقسیم بندی در حقوق مدنی و قانون حمایت از خانواده، پذیرفته شده و در عرف و رویه قضایی نیز اجرا می شود. رجوع، به معنی بازگشت به محل قبلی و در واقع، به معنی اعاده وضع به حال سابق است. یعنی با خواست و اراده مرد، در صورتی که حقی برای رجوع مرد به زن پس از طلاق، وجود داشته باشد، بدون نیاز به عقد ازدواج مجدد و بدون رعایت شرایط خاصی، زن و شوهر سابق، دوباره به هم محرم می شوند. در قانون امور حسبی، زوجه ای را که در طلاق رجعی باشد، هنوز همسر مرد می دانند.

فلفافلا

مدارک و شرایط لازم جهت ثبت رجوع 

جهت ثبت واقعه ی رجوع، تنها مراجعه ی مرد به دفتر رسمی طلاق، که صورت جلسه طلاق در آن دفتر تنظیم شده است، کفایت می کند. در صورت ادعای رجوع، توسط مرد، صورت جلسه طلاق، ابطال می شود و آثار و احکام ازدواج سابق، ابقا می شود. آثار و عواقب هرگونه تصمیمی که میگیریم، بار حقوقی و تعهدی را برای ما ایجاد می کند. جهت پیشگیری از عواقب سو احتمالی، تصمیم های فردی، مشاوره با اهل فن ضرورت دارد. ازدواج، طلاق، رجوع، عده، فسخ و سایر امور و مسایل مربوط به خانواده، امور حقوقی هستند که با کمی سهل انگاری و عدم آگاهی نسبت به حقوق و تکالیف زوجین، گاهی لطمه های جبران ناپذیری به سنگ بنای خانواده وارد می آورد. قبل از هر اقدامی، مشاوره با وکیل متخصص در رجوع و حقوق خانواده می تواند راهگشای شما در انجام درست کار ها باشد.

اغفق

دادخواست اثبات واقعه رجوع و الزام به ثبت واقعه مذکور از طرف زن

دادخواست اثبات واقعه رجوع و الزام به ثبت واقعه مذکور از طرف زن عنوان لایحه‌ای است که توسط وکلای حرفه ای برای استفاده شما تنظیم‌شده است.

برای استفاده از دادخواست اثبات واقعه رجوع و الزام به ثبت واقعه مذکور از طرف زن با وکیل باشی همراه باشید و بر روی ایجاد فرم کلیک کنید.

در چه زمانی می توان دادخواست اثبات واقعه رجوع و الزام به ثبت واقعه مذکور را ارئه نمود؟

برای ارائه دادخواست فوق محدودیت زمانی وجود ندارد و ثبت رجوع در هر حال الزامی است.

در هرحال مهلت مرد برای ثبت رجوع طبق قانون یک ماه می باشد چنانچه مرد بعد از تاریخ مذکور علیرغم دادن تذکر اقدام به ثبت نکرد برای جلوگیری از پیامدهای بعدی بهتر است دادخواست فوق را ارائه نمود.

ققلقث

الزام زوج به ثبت واقعه رجوع

خواسته یا موضوع و بهای  آن تقاضای صدور حکم مبنی بر الزام خوانده نسبت به ثبت واقعه رجوع ضمن احتساب کلیه خسارات ناشی از دادرسی از باب قاعده فقهی تسبیب به شرح متن

دلایل و منضمات دادخواست ا. دلیل سمت (وکالتنامه ملصق به تمبر مالیاتی) ( یک برگ) ۲- فتوکپی مصدق طلاقنامه (۵ برگ) ۳- فتوکپی مصدق دادنامه شماره …………. صادره از شعبه .. (۲ برگ) ۴- ثانی دادخواست (۹ برگ)

شرح دادخواست            ریاست محترم دادگاه عمومی بخش ……….. مجتمع قضایی…………

ریاست محترم دادگستری شهرستان اسلامشهر اسلام علیکم / احتراما / اینجانب اینجانبه … وکیل پایه… دادگستری به شماره پروانه … به وکالت از خواهان (موکل) به استحضار می رساند:

ا- به موجب دادنامه شماره …….. مورخ ……… صادره از شعبه ………. دادگاه عمومی شهرستان اسلامشهر موضوع کلاسه پرونده …………….. و با درخواست خوانده، صیغه طلاق در دفترخانه شماره …… جاری و سند طلاقنامه ثبت و تصدیر گردید.

۲- مع الوصف: با توجه به رجعی بودن طلاق، خوانده نسبت به رجوع به موکل در ایام عده اقدام لکن پس از گذشت ماه/ سال / زندگی مشترک از ثبت واقعه رجوع امتناع می ورزد.

بناء علیهذا: با تقدیم دادخواست حاضر و استناد به مادتین ۱۱۴۸- ۱۱۴۹ قانون مدنی، و مواد ۱۹۸-۵۱۹ قانون آئین دادرسی مدنی،

رسیدگی و استماع خواسته و در مانحن فیه صدور حکم به شرح ستون خواسته از محضر دادگاه تحت استدعاست.

با تشکر و تجدید احترام محل امضاء – مهر – اثر انگشت

  • Murteza rahmani

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی