ابطال وصیت نامه
ابطال وصیت نامه متوفی و برای آشنایی با تنظیم و چگونگی ابطال وصیت نامه متوفی تا پایان مقاله با ما همراه باشی.ابطال وصیت نامه( عادی -رسمی)انواع-11+1ترفند ابطال وصیت نامه
یکی از اوراق حقوقی که از سوی اشخاص تنظیم می شود وصیت نامه است که تنظیم آن در مواردی همراه با تشریفات است و در مواردی بدون تشریفات.
انواع وصیت نامه +شرایط صحت وصیت نامه
1-وصیت نامه دست نویس یا خود نوشت:
سندی عادی است که توسط شخص وصیت کننده (موصی) نوشته می شود.
برای اعتبار وصیت نامه خودنوشت سه شرط لازم است:
الف) وصیت نامه به خط خود موصی نوشته شده باشد.
ب) وصیت نامه دارای تاریخ به روز و ماه و سال به خط خود موصی باشد.
ج) وصیت نامه به امضای موصی برسد.
بنابراین، افرادی که قادر به نوشتن وصیت نامه به خط خود نیستند ، مانند افراد بی سواد یا نابینایان، نمی توانند وصیت نامه خودنوشت ویا عادی تنظیم کنند.
2-وصیت نامه سری:
وصیت نامه سری می تواند به خط خود موصی یا به خط فرد دیگری نوشته شود ، اما باید حتما به امضای موصی برسد .و در صندوق امانات اداره ثبت به امانت گذاشته می شود.
3-وصیت نامه رسمی:
وصیت نامه رسمی (محضری) در محضر و دفاتر اسناد رسمی تنظیم می شود و اعتبار آن نیز مانند سایر اسناد رسمی است .
اعتبار وصیت نامه رسمی
وصیت نامه رسمی به دلیل اینکه ثبت آن در دفاتر اسناد رسمی انجام می شود، اعتبار خاصی دارد و وصیت نامه ی رسمی را به راحتی و بدون نیاز به دادگاه می توان وصیت را اجرا کرد و همه محتویات وصیت نامه از لحاظ قانونی و رسمی اعتبار خود را به صورت کامل دارد و نمی توان آن را غیر قانونی دانست و تنها در صورت ادعای جعل می توان به اعتبار وصیت نامه شک کرد.
معمولا وصیت نامه های رسمی چون کاملا به صورت قانونی انجام می شود و توسط افراد دارای شرایط و آگاه به موارد وارث و موصی انجام می شود در ارتباط با ابطال آن دلایل کمی وجود دارد یعنی تردید و انکار نسبت به آن قابل قبول نیست، مگر این که نسبت به آن ادعای جعل شود.
ابطال وصیت نامه از لحاظ شکلی
در وصیت نامه باید اصول شکل خاصی در هنگام نوشتن آن رعایت شود و اگر این موارد رعایت نشود می توان وصیت را باطل در نظر گرفت، از جمله اینکه اگر وصیتی به صورت سری نوشته شود و بعدا مشخص شود که فرد وصیت کننده سواد ندارد، می توان ابطال وصیتنامه را اعلام کرد، اگر وصیت نامه مشخص شود که امضا و یا مهر متوفی روی این وصیت نامه است با اصل خود آن تطبیق ندارد می توان ثابت کرد که وصیت نامه باطل است.
مدارک و منضمات مورد نیاز جهت طرح دعوای ابطال وصیت نامه :
1- تصویر مصدق وصیت نامه (اجباری)
2- به همراه داشتن کارت ملی جهت احراز هویت و کارت عابر بانک جهت پرداخت هزینه ی دادرسی الزامی است.
*در صورت عدم وجود مدارک اختیاری فوق می توانید یکی از دلایل ذیل را ارائه نمایید.
-1استماع شهادت شهود و مطلعین.
2- تحقیقات محلی.
3- درخواست جلب نظر کارشناس.
4- اتیان سوگند.
5- شماره پرونده استنادی.
6- سایر دلایل و مستندات
نمونه دادخواست ابطال وصیت نامه:
خواهان: مشخصات خود را بنویسد
خوانده:مشخصات ورثه و اشخاص ذینفه را بنویسد
خواسته: ابطال وصیت نامه به دلیل …………………………..
ریاست محترم مجتمع قضایی
با سلام احتراماً به استحضار میرساند:
نظر به اینکه وصیت نامه تنظیمی به نام مرحوم………… به لحاظ……….. فاقد شرایط قانونی بوده (یکی از موارد مندرج در شرایط ابطال وصیت نامه در بالا را بنویسید)و هیچگونه اثر شرعی و قانونی بر آن مترتب نمیباشد لذا صدور حکم شایسته مبنی بر ابطال آن مورد تقاضاست.
- ۰۰/۰۳/۰۴