اخبار حقوقی روز | اخبار قضایی | مطالب حقوقی مفید

اخبار روز حقوقی و قضایی - مطالب حقوقی کوتاه و مفید - سایت حقوقی کاربردی

اخبار حقوقی روز | اخبار قضایی | مطالب حقوقی مفید

اخبار روز حقوقی و قضایی - مطالب حقوقی کوتاه و مفید - سایت حقوقی کاربردی

در این وبلاگ اخبار حقوقی روز و همچنین مطالب حقوقی مفید به اشتراک گذاشته می شود.

شکایت از ضامن وام بانکی

يكشنبه, ۹ خرداد ۱۴۰۰، ۰۲:۱۹ ب.ظ

7tr

ضامن شدن برای دریافت وام توسط شخص دیگری، مسئولیت سنگینی است.
ممکن است وام گیرنده اقساط خود را در زمان معین پرداخت نکند و به همین دلیل ضامن مجبور به پرداخت اقساط شود.
در این گونه موارد ضامن می تواند از وام گیرنده شکایت کند تا مجبور به پرداخت اقساط نباشد.
لازم به ذکر است، این شکایت شرایطی دارد که باید وجود داشته باشد.
بعد از این که این شرایط ایجاد شد، ضامن می تواند از وام گیرنده، شکایت کند.

مهمترین شرط برای شکایت، این است که وام گیرنده اقساط وام خود را پرداخت نکند.
بنابراین، ضامن حدس بزند که وام گیرنده اقساط را در موعد مقرر پرداخت نمی کند، برای شکایت از وام گیرنده کافی نیست.

egew

شرایط ضامن

ضامن بایدعاقل بالغ و رشید باشد.

در ضمانت لازم نیست که ضامن  مضمون عنه (مدیون اصلی) را بشناسد بلکه تنها تمییز آن کافی است.

بر طبق ماده ی ۶۸۴ قانون مدنی «عقد ضمان عبارت است از اینکه شخصی مالی را که بر ذمه دیگری است بعهده بگیرد. متعهد را ضامن، طرف دیگر را مضمون له و شخص ثالث مضمون عنه یا مدیون اصلی می گویند

4te

ضامن متضرر و شکایت از بدهکار

در جامعه ی امروز ضامن بسیار کمیاب شده است زیرا مدیون اصلی ناپدید شده و در اینصورت ضامن می ماند و بار سنگین بدهی بدهکار اما پس از اتفاق افتادن این نتیجه ناگوار برای ضامن، بسیاری براین باورند که هیچ کاری نمی توان کرد جز پرداخت اقساط بدهکار در سر موعد اما به هیچ وجه ینطور نیست.

ماده ۷۰۹ قانون مدنی بیان می کند که ضامن حق رجوع به مضمون عنه را ندارد، مگر بعد از ادای دین. بنابراین می توان نتیجه گرفت که ضامن پس از پرداخت دینی که ضمانت آن را بر عهده گرفته است، می تواند به مدیون (مضمون عنه) رجوع کند و حق خود را بگیرد به اینصورت که ضامن می تواند در زمان توافق بر ضمانت، از مدیون ضمانت هایی را بگیرد.

بدین ترتیب که مدیون به مقدار مبلغ مورد ضمانت به ضامن سفته یا چک داده و خیال ضامن را از بابت بازپرداخت اقساط یا دیگر تعهدات راحت کند. البته باید به چند نکته توجه داشت؛ ابتدا این که این کار به این دلیل است که بتوان مدیون اصلی را مورد تعقیب کیفری قرار داده، بلکه از ترس زندان و محدودیت هایی از قبیل مسدود شدن حساب بانکی، محرومیت از داشتن دسته چک به طور موقت یا دائم، حق ضامن را ادا کند.

rghres

نکات هنگام دریافت چک از مدیون

نکته قابل توجه اینکه ضامن میبایست هنگام دریافت چک از مدیون این موارد را رعایت کند:

۱-چک حتما تاریخ دار باشد ، این به این معنا میباشد که اگر آخرین قسط وام ۵سال دیگر است ،تایخ روی چک باید پس از این تاریخ باشد.

۲- همچنین تاریخ صدور چک آن ذکر گردد .طبق قانون صدور چک اگر ثابت شود چکی بدون تاریخ صادر شده و یا تاریخ واقعی صدور چک مقدم بر تاریخ مندرج در متن چک است ، صادرکننده چک قابل تعقیب کیفری نمیباشد.

۳-در متن چک هدف از پرداخت چک که همان تعهد یا شروط می باشد، حتما ذکر شود و همچنین چک دارای امضاء باشد.

rgre

با بدبینی تمام ضمانت کنید !

با توجه به مشکلات حقوقی که در صورت عدم پرداخت وام توسط طلبکار و کسر شدن آن از حساب ضامن پیش رو میباشد و وقت و انرژی که باید صرف  این دعوی نمایید ،همیشه به یاد داشته باشید که در زمان عقد ضمانت احساسات و رودربایستی را کنار بگذارید و با بدبینی تمام ضمانت کنید.ممکن است شخصی که ضمانتش را می‌کنید در آینده مفلس شده و نتواند بدهی خود را بپردازد. در این صورت شما باید بدهی را بدهید. آیا از عهده این کار بر می‌آیید؟

همچنین در صورت ضمانت ، شرایط پرداخت دین را به خوبی مطالعه کنید و به سادگی ضامن کسی نشوید. میزان دین را بدانید و شرایط پرداخت آن را بررسی کنید. در نهایت حتما از بدهکار ضمانتی مانند چک یا سفته و … برای خود بگیرید تا اگر روزی بدهی‌اش را نداد و شما مجبور به پرداخت آن شدید، بتوانید مبلغ را از او پس بگیرید.

rgd

شرایط شکایت ضامن از وام گیرنده

در صورتی که اولین قسط در موعد مقرر توسط وام گیرنده پرداخت نشد، و مبلغ قسط از حقوق ضامن کم شد و یا ضامن به طور دستی قسط را پرداخت کرد، وی حق دارد دادخواستی را به دادگاه ارائه دهد.

در این حالت، ضامن می تواند برای مطالبه مبلغ کم شده از حقوق او (یا مبلغی که به صورت نقدی پرداخت کرده) شکایت کند و حق شکایت در مورد کل وام را ندارد.

باید توجه کنید، در صورتی که ضامن به توجه به سابقه وام گیرنده می داند که او بقیه اقساط را هم پرداخت نمی کند، باز هم نمی تواند برای کل مبلغ وام وام گیرنده شکایت کند و باید به ازای هر قسط پرداخت نشده توسط وام گیرنده، دادخواستی تنظیم کند.
نکته منفی در این مورد، این است که در مورد فقط یک وام، ممکن است دادخواست های زیادی به دادگاه ارائه شود و همین موضوع، وقت و انرژی زیادی را از سیستم قضایی و شخص ضامن، تلف میکند.

لازم به ذکر است، در صورتی که اقساط وام از حقوق ضامن کسر شود، اثبات کردن این که دین بر عهده وام گیرنده بوده است و از حقوق ضامن کسر شده، کار مشکلی نیست و با استعلام دادگاه از کارگزینی اداره مربوطه، قابل اثبات است.
البته اگر ضامن قبل از این که حقوق او مسدود شود به صورت دستی پول را پرداخت کند، می بایست مدرکی دال بر این که اقساط توسط ضامن پرداخت شده، از بانک دریافت نمایند.

  • Murteza rahmani

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی