آیا خالکوبی کردن جرم است؟ و جریمه خالکوبی در سربازی
اگر چه در فرهنگ و عرف غالب مردم ایران، خالکوبی امری متداول نیست، اما به واسطه آن که در قانون برای آن مجازاتی تعیین نشده پس جرم به حساب نمیآید.
البته اگر شخصی تصاویر مستهجن یا عجیبی را مثلا در صورتش خالکوبی کند، در این صورت میتوان این عمل را به دلیل جریحه دار کردن عفت عمومی، تحت عناوین مجرمانه دیگر قابل مجازات دانست.
هرچند خالکوبی خلاف قانون نیست، اما به دلیل اینکه در جامعه ایرانی عرف نمیباشد، ممکن است هنگام استخدام در ادارات دولتی و یا تحصیل در مدارس و دانشگاهها مشکلاتی را ایجاد کند، به ویژه اگر تصویر مربوطه در قسمتهای نمایان بدن انسان حک شده باشد.
اکثر مراجع و فقهای مشهور معتقدند که چنانچه خالکوبی موجب ضرر جسمی برای شخص نباشد؛ سلامت وی را تهدید نکند و حاوی تصاویر مستهجن نباشد، حرام نبوده و منع شرعی ندارد.
وزارت بهداشت برای کسانی که اقدام به خالکوبی و تتو و پیرسینگ میکنند، محدودیتهای خاصی وضع کرده و انجام آن در آرایشگاهها و دیگر اماکن در صورتی که زیر نظر پزشک نباشد، ممنوع است.
جریمه خالکوبی در سربازی چیست؟
بر اساس نظر عده ای، انجام تاتو یا خالکوبی توسط جوانان عملی است که از غرب برگرفته شده است در حالی که برخی دیگر این عقیده را دارند که از شعرهای مثنوی مولوی نیز می توان به این نتیجه رسید که این عمل در گذشته هم انجام می شده است.
بنابراین به طور کلی مبحثی به نام جریمه خالکوبی در سربازی وجود ندارد و هر جریمه ای که برای فرد اعمال می شود، به دلیل نظر شخصی است. (برخلاف مواردی مثل جریمه نهست یا جریمه فرار از خدمت که توسط قانون مشخص شده اند)
توجه داشته باشید که مشکلات تاتو در سربازی، بیشتر از هر چیز به فضای محل خدمت و سلایق افراد مسئول و بالادستی در آنجا بستگی دارد. و از آنجایی که این سلیقه بسیار مهم است، ممکن است مشکل خالکوبی در سربازی، بیشتر از چیزی باشد که انتظارش را دارید.
نتیجه
در مجموع، می توان نتیجه گرفت با وجود این که خالکوبی خلاف ارزش های اسلامی و دینی ایران است، جریمه ای برای آن در نظر گرفته نشده است.
اما بر اساس توصیه وزارت بهداشت انجام این کار باید در مراکز تخصصی انجام شود تا از انتقال انواع بیماری ها مانند هپاتیت و ایدز جلوگیری شود. همچنین فرد باید در صورتی اقدام به خالکوبی بکند که برای سلامت عمومی وی ضرری نداشته باشد.
- ۰۰/۰۵/۱۶