اگر حداقل یک بار هم درگیر مسائل حقوقی و دادگاه و دادسرا شده باشید، با موجی از کلمات و اصطلاحات خاص و گیج کننده روبرو گشته اید که شاید در گفتگو های روزمره خود هرگز آن ها را نشنیده اید.
حال آنکه بسیاری از این اصطلاحات معانی و مفاهیم روانی دارند و بی شک دانستن آن ها به بهتر فهمیدن مسائل حقوقی کمک می کند. در ادامه برخی از کلمات و اصطلاحات پرکاربرد حقوقی همراه با معنی و مفهومشان ذکر شده اند.
ترکه
دارایی متوفی که بدهی وواجبات مالی وثلث از آن خارج شده است.
تسبیت
ضرر زدن به مال غیر که منشاء ضرر بوسیله خود مرتکب به هدف هدایت نشده ولی بر اثر تقصیر یا بی مبادلاتی و غفلت و عدم احتیاط او ضرری متوجه دیگری می شود مانند آنکه گوسفندان بواسطه عدم مراقبت به مزرعه گندم دیگری رفته و چرای آنها موجب ضرر به کشاورز گردد. یا زنجیر سگ را محکم نبندند و سگ به عابرین حمله کند.
ماده ۲۱ لایحه ی حمایت از خانواده مصوب اسفند می گوید نظام جمهوری اسلامی ایران در جهت محوریت واستواری روابط خانوادگی ، نکاح دائم را که مبنای تشکیل خانواده است مورد حمایت قرار می دهد .
به نظر می رسد هر انسان عاقلی باید برای آسیب نرسیدن به نکاح دائم حکم به نکاح موقت بدهد اما طرفداران برچیدن این گونه نهادها تنها فریاد خواهند زد نکاح موقت خیر !!! اما چه راهکاری ارائه می دهند؟؟؟ شاید رابطه ی نامشروع!
به گزارش رساله حقوق به نقل از زنان پرس، زنی بعد از ۵۰ سال زندگی دچار بیماری می شود که نمیتواند با همسر خود رابطه ی زناشویی برقرار نماید ، چه راهکاری برای زوج و زوجه در این گونه مسائل وجود دارد؟ چند راه را می توان تصور کرد.
۱-ازدواج مجدد با مسئولیت ها و حقوق و تکالیف دائم
۲-طلاق
۳-رابطه نامشروع
۴-نکاح موقت
تصور کنید که شما قطعه زمینی را به طور اشتراکی با دیگر شرکا خریداری کرده اید اما پس از مدتی یکی از مالکین بدون کسب اجازه از شما یا دیگر شرکاء اقدام به فروش ملک مورد نظر کرده است. در چنین شرایطی شما می توانید تقاضای ابطال فروش مال مشاع را داشته باشید. در حقیقت اگر ملک مشاع بدون اجازه از دیگر شرکا فروخته شود، چنین معامله ای فاقد وجاهت قانونی خواهد بود و اصلاً دارای اعتبار نخواهد بود.
در کل باید بدانید که دستور فروش مال مشاع تنها در صورتی امکان پذیر خواهد بود که ملک مورد نظر قابل تقسیم نباشد.
اما در ادامه می خواهیم در مورد انواع تقسیم بندی ملک مشاع صحبت کنیم. با ما همراه باشید:
در کل باید بگوییم که به سه شکل و حالت می توان اموال و املاک را تقسیم کرد:
اول از همه تقسیم به افراز است. در صورتی که می خواهید اطلاعات بیشتری در مورد تقسیم به افراز به دست آورید، حتما این مقاله را مطالعه کنید.
دومین شیوه تقسیم به تعدیل است.
و البته سومین شیوه از تقسیم مال مشاعی به شمل تقسیم به رد خواهد بود.
دستگاه انکوباتور : وسایل و تجهیزات آزمایشگاهی ما را به یاد روزهای خوب تحصیل ، درس شیمی ، مواد رنگارنگ و آزمایشات مختلف کیمیاگری می اندازد اما این سخت افزارهایی که در آزمایشگاه های مدارس و دانشگاه هایمان دیده ایم تنها بخش کوچکی از مجموعه بزرگ تجهیزات آزمایشگاهی بوده اند .
با توجه به گستردگی این خانواده ، به عنوان یکی از تجهیزات مهم آزمایشگاهی می توان از دستگاه انکوباتور نام برد که شاید در آزمایش های مذکور به دلیل عدم کاربردی آنچنانی یا قیمتی گران در مقایسه با بودجه آموزشگاه های مختلف اثری از آن ها ندیده ایم . نام این دستگاه برگرفته از واژه لاتین incubare به معنای پرورش دادن و در معنایی عامیانه تر «جوجه کشی» می باشد . این وسیله محفظه ای با دما ، فشار هوا و رطوبت کنترل شده است که به منظور نگهداری و رشد میکرو ارگانیسم های زنده در محیطی مناسب طراحی شده است . این دستگاه ها در پیچیدگی و طراحی متفاوت هستند. برخی از آنها فقط قابلیت کنترل دما را دارند ، در حالی مدلی دیگر می تواند ترکیب هوا را نیز کنترل کند . بعضی دیگر از این دستگاه ها هم می توانند با استفاده از سیستم خنک کننده ای که در آنها تعبیه شده است ، دمایی کمتر از دمای اتاق را به وجود بیاورند.
انکوباتور ها از راه های متفاوتی مانند انتقال گرما به شرایط لازم و مناسب آزمایشگاهی می رسند. معمولاً این دستگاه ها دارای سیستم متشکل از مقاومت های الکتریکی هستند که با ترموستات و یا میکرو پروسسور کنترل می شوند و برای سیستم های انتقال گرما ، از هدایت و یا همرفت طبیعی استفاده می کنند.
در این دستگاه ها سوئیچ اصلی برای روشن و خاموش کردن آن ها که برخی از سازندگان یک کلید حفاظتی نیز برای آن تعبیه می کنند وجود دارد . مانیتور این وسیله عموماً لمسی بوده و برای انتخاب انواع عملیات ، دو کلید کنترل که به طور معمول تنظیمات را انجام می دهد تعبیه شده است . دو کلید انتخاب برای تنظیم دما و نشانگرهای صفحه نمایش که وضعیت کاربری را نمایش می دهند نیز از دیگر بخش های این دستگاه می باشد . اگر سیستم گرمایی در حال کار باشد نمایشگر گرما آن را نشان می دهد و اگر دستگاه در حال برنامه ریزی باشد نمایشگر برنامه این فعل و انفعالات را نشان می دهد و در نهایت دکمه انتخاب و کنترل که روی صفحه مخصوص به آن قرار دارد هم از دیگر بخش های این وسیله می باشند .
نصب و راه اندازی دستگاه انکوباتور الزاماتی دارد که در ادامه به صورت خلاصه وار به آنها اشاره می کنیم :
همانطور که متوجه شدید این دستگاه ها ، وسایل حساسی هستند و کار کردن با آنها نیاز به احتیاط و تخصص دارد. در مورد تمیز کردن این محصولات هم به اندازه استفاده از آنها باید مراقب بوده و ممارست به خرج داد . این دستگاه ها باید حداقل هر چهارده روز یکبار و با استفاده از مواد ضد عفونی کننده مناسب تمیز شوند. لطفاً به این نکته توجه داشته باشید که قبل از تمیز نمودن دستگاه ، حتما از خاموش بودن آن اطمینان حاصل کرده و دستگاه را از پریز برق بکشید. همچنین از مواد و وسایلی که خراش ایجاد نمی کنند برای تمیز کردن دستگاه استفاده کنید. در هنگام تمیز کردن از تماس بین مواد پاک کننده و عوامل الکتریکی جلوگیری کرده و در نهایت قبل از اتصال مجدد به برق ، صبر کنید تا دستگاه کاملاً خشک شود .
در پایان خالی از لطف نیست که بگوییم شرکت تایسیز تجهیز وارد کننده انواع تجهیزات آزمایشگاهی – از جمله ph متر ، پمپ خلا و رفراکتومتر – از معتبرترین برند های دنیا آماده پاسخگویی به همه سوالات و سفارشات شما در زمینه عرضه انواع دستگاه انکوباتور و دیگر تجهیزات آزمایشگاهی است. شرکت ما با واردات تجهیزات آزمایشگاهی، تحقیقاتی، مواد مصرفی آزمایشگاهی و صنعتی همواره سعی دارد محصولات با کیفیت را از برند های برتر جهان با قیمت هایی مناسب در دسترس شما هموطنان عزیز قرار دهد.
منبع: https://taisizco.com/
می دانیم که تعیین مهر به تراضی طرفین است در این مورد دو فرض عمده قابل تصور است:
۱ ) زوجه به هنگام عقد نکاح نمیداند که زوج قادر به پرداخت مهریه نیست.
۲ ) زوجه به هنگام وقوع عقد میداند که زوج توان تادیه مهریه را ندارد.
در حالت اول، جهل به موضوع موجب سقوط حق حبس نمیشود و نداری مرد تاثیری در این حق نخواهد داشت. اما اگر زن بداند که مرد توان پرداخت مهر را ندارد موضوع متفاوت خواهد بود. از آنجا که تعیین مهر بر تراضی طرفین استوار است و زوجه با علم به این موضوع که زوج توان پرداخت مثلا ۲۰۰۰ سکه را ندارد با وی به تراضی برسد و مهر را تعیین کند، نمیتواند از حق حبس بهرهمند شود چرا که خود به میل و اراده چنین توافقی را به انجام رسانده است. دلیل سقوط حق حبس در چنین مواردی این است که زوجه با علم و آگاهی به عدم توانایی زوج مبادرت به تعیین مهر کرده و بهطور ضمنی پذیرفته است که هرگاه مرد توان پرداخت مهر را داشت آن را طلب کند.
قراردادهای دولتی، اعم از اداری یا غیر اداری، از نظر شکلی تابع تشریفاتی هستند که موضوع حقوق عمومی است. لیکن این موضوع به این معنا نیست که احکام قوانین مدنی و تجاری در قراردادهای اداری قابل اعمال نباشند، بلکه قراردادهای اداری علاوه بر قوانین مذکور از یک سری قواعد اختصاصی دیگر از جمله رعایت تشریفات نیز تبعیت میکنند که این قواعد در تفسیر و اجرای قراردادها و رسیدگی قضایی نسبت به اختلافات ناشی از آنها از اهمیت به سزایی برخوردارند. اینک نظام حقوقی قراردادهای دولتی در دو بخش قواعد شکلی، شامل تشریفات قبل از انعقاد و تشریفات حین انعقاد و سپس قواعد ماهوی ناظر بر حقوق ترجیحی و حقوق اقتداری دولت به شرح ذیل قابل مطالعه میباشند. لیکن پیش از ورود در بحث لازم به ذکر می باشد که قراردادهای اداری تابع تصویب مراجع خاصی میباشد که اصولی از قانون اساسی ضرورت آنرا اعلام کرده است. ضمن اینکه احدی از کارکنان دولت و دستگاههای دولتی حق ندارند خارج از حدود و اعتبارات مصوبه برای دولت تعهدی ایجاد کنند. همچنین علاوه بر رعایت تشریفات مزایده و مناقصه که ذیلاً به تفصیل آنها خواهیم پرداخت، الزام به مشورتهای اجباری قبل از انعقاد هر قراردادی از جمله پیش نیازهایی لازم میباشد.
«دعوا» یکی از رایجترین اصطلاحات دنیای حقوق میباشد. سیری گذرا در قوانین ایران حکایت از آن دارد که این اصطلاح در این مقررات در معانی مختلفی به کار رفته و انواع مختلفی نیز دارد. در این نوشتار ابتدا معنای لغوی و حقوقی این اصطلاح مورد بررسی قرار گرفته و سپس تفاوت بین دعاوی حقوقی و کیفری تبیین خواهد شد.
فرق بین دعاوی حقوقی و کیفری در چیست؟
دعوا به معنایی که در بند پیشین مورد اشاره قرار گرفت، انواع مختلفی دارد اما در یک تقسیمبندی کلی به دو نوع دعوای حقوقی و دعوای کیفری تقسیم میگردد. اشخاص حقیقی یا حقوقی که درصدد اقامه دعوا میباشند، باید پیش از هر اقدامی با بهرهگیری از مشاورههای تخصصی، حقوقی یا کیفری بودن موضوع دعوا را تشخیص داده و سپس براساس آن، اقدامات قانونی لازم را انجام دهند.
طبق یکی از رسوم ایرانی، زن در ابتدای ازدواج، اموالی را به عنوان جهیزیه به خانه شوهر میبرد تا پایههای یک زندگی آسودهتر بنا نهاده شود. اما گاهی اوقات این اموال به جای پایهریزی آسایش زن و شوهر، موجب درگیری و مشکلات بعدی آنها میشود.
پرسشی که در خصوص جهیزیه مطرح میشود، این است که آیا میتوان شوهر را امین یا در حکم امین دانست و در شرایطی که او جهیزیه را تصاحب کرده است، به جرم خیانت در امانت از او شکایت کرد؟
به این پرسش به دو گونه باید پاسخ داد؛ اگر به صورت خشک به قوانین نگاه شود، میتوان زوج را مشمول این جرم دانست. این در حالی است که اگر از دید عرفی به موضوع نگاه کرده و قواعد شراکت را در خصوص جهیزیهای که زن به منزل شوهر میبرد، جاری بدانیم، نمیتوان پاسخ قاطعی به این پرسش داد. دیوان عالی کشور نیز در آرای خود احکام متفاوتی در این مورد صادر کرده و در برخی موارد شریک را مشمول این جرم دانسته است و در مواردی نیز خیر.
قانون مجازات یا قانون مدنی دارای هزاران نکته است که شما به راحتی از آن ها سر در نمی آورید و اگر در مقابل قاضی بایستید شاید حرف زیادی برا گفتن و تبرعه خود نداشته باشید اما یک مشاور حقوقی با در نظر گرفتن همه ظوابط و تبصره های قانون به راحتی از شما دفاع می کند. مسائل حقوقی نیز همانند پزشکی پیچیده هستند و اگر بدون استفاده از یک وکیل خوب در دادگاه حاضر شوید علاوه بر اینکه مشکل حل نخواهد شد خسارات جبران ناپذیری نیز به بار می آورد.
امروزه همه به نوعی با مسائل و مشکلات حقوقی مواجه هستیم.
همیشه یک انتخاب خوب از روی علم و آگاهی و شناخت سرچشمه میگیرد اما انتخاب یک وکیل خوب از چه طریقی امکان پذیر است؟